top of page

Hvorfor har telefonselgere et så dårlig rykte?

"Årh, enda en telefonselger". Vi har nok alle tenkt det, enten når vi så telefonnummeret på skjermen eller når vi tar telefonen og hører de presentere seg. Vi fnyser bort selgere, ofte før de får fortelle hvorfor de ringer. Men hva med de selgerne som ønsker å selge deg noe du kan få bruk for, de som faktisk ringer med et godt tilbud? Går vi glipp av noe ved å ikke svare på telefonen eller ved å avfeie de?


Innpåslitne selgere

Mange er ofte skeptiske og i flere tilfeller, negative når de blir oppringt av en telefonselger. Enda en selger som ønsker å selge deg et overpriset strømabonnement eller en internettpakke som passer mer for en storfamilie på ti enn de to personene som bor i din bolig. Flesteparten av oss har nok møtt på de telefonselgerne som bare vil selge deg noe og sier hva som helst for å få salget, de innpåslitne selgerne eller de som rett og slett ikke godtar et nei. Men vi kan ikke putte alle telefonselgere i samme bås. Noen telefonselgere er hyggelig, behjelpelige og godtar at du ikke ønsker det de tilbyr.


Har du tenkt over at ved å si nei uten å høre hva selgeren har å tilby eller ved å ikke ta telefonen i det hele tatt at du kanskje kan gå glipp av et godt tilbud? For alt du vet kan det, overaskende nok, komme noe positivt ut av en samtale med en selger. For det første vet en selger at de har dårlig tid og at de må komme kjapt til poenget for å skape interesse. For det andre er det helt greit å avslutte samtalen om de faktisk ikke tilbyr noe du ønsker eller har bruk for. For det tredje, dersom du møter en av de selgerne som ikke godtar et nei - da er det faktisk lov å legge på.


Dårlig rykte

Yrket telefonselger har et dårlig rykte, det er ingen tvil om det. Noe av grunnen til dette kan nok være at de fleste snakker om de dårlige opplevelsene de har hatt med en telefonselger - ikke de gode.


Men er ryktet til telefonselgere ufortjent? Ja.


Det finnes absolutt slitsomme telefonselgere som man bare ønsker å avslutte samtalen med så fort som mulig, men det er viktig å glemme at det finnes noen gode også. Noen som ringer nettopp deg fordi de ønsker å tilby deg et godt tilbud. Spesielt innenfor B2B er det også vanlig at selgere ringer deg for å tilby deg et møte slik at de kan få presentert produktet sitt. Da er det snakk om et uforpliktende møte og du må ikke kjøpe produktet dersom du ikke er interessert.


Så neste gang du blir oppringt av en telefonselger, hva med å svare? Du bruker kanskje 30 sekunder av dagen din på det, og for å være helt på den sikre siden får du bekreftet om tilbudet de har til deg er aktuelt eller ikke. Det kan jo ikke skade. Plutselig sier du ja til dem og ender opp med å ha både en hyggelig samtale og en positiv opplevelse.
bottom of page