top of page

Hvordan kan CRM være nyttig i markedsføring?

Et CRM-system kan være et viktig verktøy i markedsføringen til en bedrift. Markedsavdelingen kan få nyttig informasjon fra dataen lagret i CRM-systemet som kan hjelpe de å for eksempel segmentere kunder og prospekter eller ved opprettelse av kampanjer.


Et CRM-system samler inn og organiserer all kundedata som din bedrift har på et sted. Dette gir alle avdelinger i bedriften en unik innsikt i blant annet kundens behov, preferanser og

kjøpshistorikk. Slik informasjon kan hjelpe bedriften å tilpasse både kommunikasjonen med kundene og markedsføring ut mot nåværende og potensielle kunder.


Prospekter og nåværende kunder blir samlet i en kundeliste i et CRM-system. Det gir deg muligheten til å se om det er noen mønster i hvem som er interessert i ditt produkt eller din tjeneste. Desto mer du vet om din målgruppe og deres preferanser, jo lettere er det å skape en god målrettet kampanje.


Skal man rette en markedsføring kampanje mot en spesifikk bransje eller et segment kan du bruke kunde- og prospektlister til å segmentere kundedataen. Du velger selv hvilke kriterier du ønsker å segmentere kundene dine etter, det kan for eksempel være kjøpshistorikk, demografi, kategorier eller antall brukere. Da er det sannsynlig at den målrettede markedsføringen vil skape positive reaksjoner på budskapet hos mottakeren.Markedsføring har også en del manuelle og tidkrevende oppgaver. Et CRM-system kan hjelpe deg med å automatisere disse oppgavene. Eksempel på slike oppgaver kan være å planlegge poster på de ulike sosiale plattformene som bedriften din bruker eller e-post kampanjer som skal sendes ut til nåværende eller potensielle kunder. Dette gjør at du kan ha en jevn kommunikasjon med kunder og potensielle kunder, samtidig som det sparer deg for tid og ressurser.


En annen viktig fordel å tekke frem er muligheten til å analysere resultatene av markedsføringsaktivitetene dine. Du kan få en enkel oversikt på hvilke kampanjer som fungerte best, hvilken kanal som har gitt mest konveneringer og du kan se hvilke produkter eller tjenestene kundene dine var mest opptatt av. Dette kan hjelpe deg og din bedrift å optimalisere markedsføringsaktivitetene dere har, og det vil skape bedre resultater over tid.bottom of page